Grotta Giusti, de goddelijke grot in Toscane

Grotta Giusti, de goddelijke grot in Toscane

Het ‘achtste wereldwonder’ noemde Giuseppe Verdi de Grotta Giusti in Monsummano Terme. Deze ondergrondse grot werd bij toeval ontdekt in 1849 toen mijnwerkers stoom uit de aarde zagen komen.

Ontdek deze grot zelf tijdens een verblijf in het Grotta Giusti Resort met hotel in een 19e eeuwse Toscaanse villa. Monsummano Terme ligt midden in de Toscaanse heuvels tussen Florence en Lucca, vlakbij het bekende kuuroord Montecatini Terme. Op 3 kilometer ligt de Montecatini Golfbaan.

Grotta Giusti, een natuurlijk stoombad

Vanaf de entree tot aan het diepste punt van Grotta Giusti ervaar je 3 verschillende zones met oplopende vochtigheidsgraad; met namen als Paradise, Purgatory en Hell. De temperatuur loopt op tot 34 °C met bijna 100% luchtvochtigheid. Ontspan tussen de stalagmieten en stalactieten. Dit natuurlijke stoombad is heerlijk ontspannend en heeft een intensief detox-effect. Duur is ongeveer 50 minuten. Als detox maar ook heilzaam bij stress, reuma, huidproblemen en bronchitis.

Het is mogelijk om in het warme water van het ondergrondse meer in deze grot te floaten of duiken. Een unieke ervaring!

Spa & Therme

In het nieuwe buitenbad met waterval en onderwatermassage kunt u de heilzame effecten van het thermale water ervaren. Het water is rijk aan mineralen en sporenelementen en bijzonder heilzaam bij spier-, gewrichts-, huid- en ademhalingsklachten. Het geeft een boost aan het immuunsysteem en heeft een langdurig preventief effect op  de gezondheid.

De spa biedt diverse gelaats- en lichaamsbehandelingen waaronder moddertherapie, massages, speciale baden en inhalatiebehandelingen. Er is ook een medical spa met een aanbod van speciale anti-aging en longevity behandelingen en programma’s; een combinatie van gezonde voeding, beweging en het thermale water, om gezond ouder te worden.

Monticatini Golfbaan

Deze heuvelachtige 18-holes baan met veel glooiingen ligt te midden van het Toscaanse landschap op circa 3 kilometer van het resort. De veelal schuin gelegen fairways met hier en daar extreme glooiingen zijn afwisselend smal en breed en worden omzoomd door cipressen en olijfbomen. Verder bezit Montecatini ook andere natuurlijke hindernissen, zoals meren, riviertjes en bosschages. Bovendien zijn er vele doglegs en snelle, glooiende greens. Vooral voor technisch spelende golfers is Montecatini een uitdaging.

Aanbod

Het hotel heeft de award voor World’s Best Thermal Grotto Spa 2018 en 2022 ontvangen. In 2022 is de renovatie voltooid van o.a. de spa, restaurants en gastenkamers.

Meer info/boeken ...