Radium Palace

Jáchymov

Jáchymov is het eerste radonkuuroord ter wereld. Dit kuuroord, gelegen in West-Bohemen, dankt zijn nationale en internationale faam aan de hoge kwaliteit van het onderaardse water uit bronnen met een hoog gehalte aan Radon. Radonkuren zijn voornamelijk heilzaam bij klachten aan het bewegingsapparaat zoals reuma.

Jáchymov of St. Joachimsthal ligt niet ver van de grens met Duitsland, op de zuidelijke helling van het Ertsgebergte. Het Ertsgebergte is een paradijs voor wandelaars, fietsers en skiërs. Het kuuroord ligt in een dal en in hier vindt u in het historische centrum alleen kuurhotels, restaurants en het aquacentrum Agircola met een galerijsauna, maar ook een pittoresk kuurpark met een muziekpaviljoen en een klein meer. Het kuuroord is omgeven door een park met veel wandelpaden. Praag ligt op circa 150 kilometer.

Radonbaden

Het kuuroord is gespecialiseerd in behandelingen met het edelgas radon. In de 16e eeuw was Jáchymov een van de belangrijkste steden van Europa vanwege het recht om munten te slaan. De geschiedenis van de stad is nauw verbonden met de winning van zilver, tin en uranium. In het begin van de 20e eeuw werd radon ontdekt door mijnwerkers in een van de vroegere zilvermijnen. De behandelingen zijn gebaseerd op ontdekkingen door Marie Curie en een van de kuuroorden is vernoemd naar haar. Het thermale radonwater van diverse bronnen heeft de hoogste concentratie radon per liter in Europa.

Het radonwater wordt gehaald uit vier bronnen op een diepte van 500 meter, op de 12e verdieping van de Svornost-mijn. Deze mijn is de oudste, nog steeds volledig functionerende mijn in Europa. Een wereldwijde zeldzaamheid, die wordt aangeboden in Jáchymov, is een special behandeling de zogenaamde “Jachymov Schachteln”, een speciale Brachy-Radium-therapie.

Radonbaden behoren tot de meest effectieve balneologische middelen. Het radon activeert de regeneratieve capaciteit van het lichaam en verhoogt de weerstand van het organisme. Het draagt bij aan de bloedtoevoer naar de botten en gewrichten in, functioneert als een middel tegen reuma en kan een verlichting van de pijn voor 8 - 10 maanden na de behandeling. Optimale kuur vanaf 11 nachten met 10 radonbaden.

De behandelingen zijn heilzaam bij o.a. Brechterew, reuma, ziekten van het perifere zenuwstelsel, stofwisselingsziekten, burn-out, activering van het zelfgenezend vermogen bij de ziekte van Parkinson en multiple sclerose in een vroeg stadium.

Jáchymov Spa - Radium Palace

Dit imposant kuurhotel in een neoklassiek gebouw en omgeven door pittoresk bospark huisvest een grote kuurafdeling voor heilkuren en regeneratie programma. De focus en expertise ligt op revalidatiegeneeskunde, maar ook ontspannings- of kortdurende wellnessprogramma's worden aangeboden. Als gast kunt u gebruik maken van het zwembad, Kneipp-pad, verschillende soorten sauna's en whirlpool. 

Regelmatig worden concerten, muziek- en dansavonden, of diverse uitstapjes naar de nabije en verre omgeving georganiseerd. 

U kunt hier diverse kuren zoals een Ontspanningsweek (vanaf € 700 pp op basis van vol-pension en inclusief behandelingen) tot een traditionele radonkuur ( vanaf € 1.495 p.p. incl. 13 overnachtingen op basis van vol-pension en kuur). Ook herstelweek na Covid. Meer info/boeken ...