spirit hotel savar

Spirit Hotel Thermal Spa - Bad Sárvár

Het gebied rond Bük en Sárvár staat bekend om zijn kuuroorden, maar het wonderbaarlijke water is slechts een van de bezienswaardigheden in dit gebied tussen de uitlopers van de Alpen tot de berg Ság.

Sárvár, dat aan de rivier de Rába grenst, ligt halverweg tussen Wenen en het Balatonmeer in de regio West-Transdanubië. De belangrijkste attractie is ongetwijfeld de internationaal bekende spa maar dit is slechts een van de vele redenen om Sárvár te bezoeken.

Het historische stadscentrum is een ideale locatie voor een romantische wandeling. Begin met de geplaveide Kossuth tér, waar u zich kunt vergapen aan de fontein, met zijn spectaculaire audio- en lichtshow, het stadhuis gebouwd tussen 1878 en 1882 en de monumenten ter herdenking van de helden van WO I en WO II. Posta tér, heropend in 2014, is een andere spectaculaire locatie in Sárvár, met een fontein die het water door maar liefst 72 sproeiers schiet en heeft LED-verlichting. Bovendien is het zo ontworpen dat je er echt in kunt lopen, tot in het midden van de fontein. De twee pleinen liggen bij het kasteel van Nádasdy, net als het Hild Park, dat onlangs is gerenoveerd. Het kasteel van Sárvár is een van de weinige middeleeuwse kastelen in Hongarije die de geschiedenis heeft doorstaan en tot op de dag van vandaag overeind staat.

De kuuroorden Bük en Sárvár

In 1957 gutste in Bük – tot grote verbazing van de mensen – thermaal water in plaats van olie uit de grond. Aanvankelijk werd ‘slootbaden’ populair onder de lokale bewoners, maar later opende het thermale bad Bük officieel haar deuren. Dit kleine dorpje is sindsdien uitgegroeid tot een populair badstadje, met buitenlandse toeristen die massaal op bezoek komen. Bükfürdő Thermal & Spa is een enorm complex geworden en het thermale water - gewonnen uit vier bronnen - is gecertificeerd als geneeskrachtig water. De wateren hebben een zeer unieke samenstelling: hun gehalte aan alkalibicarbonaat, calcium, magnesium, fluor en mineralen is relatief hoog, zelfs naar internationale normen. Het unieke dikke, gele water heeft een breed scala aan toepassingen: vanwege zijn ontstekingsremmende werking en zijn vermogen om de bloedsomloop te verbeteren, kan het worden gebruikt voor spier- en gewrichts-, gynaecologische, urologische en spijsverteringsproblemen. 

Het kostbare thermale water in Bükfürdő en de meeste thermale baden van het land werd puur per ongeluk gevonden, maar in Sárvár werd in de jaren 60 specifiek gezocht naar thermale bronnen. Er zijn twee soorten geneeskrachtig water gevonden: 43°C bronwater van 1.200 meter diepte en 83°C geneeskrachtig water met een hoog zoutgehalte dat opstuwt vanaf 2.000 meter. Het legendarische Sárvár Thermal Crystal-zout is gemaakt van het laatste door middel van een destillatieproces en is uiterst effectief tegen gynaecologische, dermatologische of spijsverteringsklachten.

In de zwembaden van de Sárvár Health and Spa Hotel kunt u zich onderdompelen in het 43°C geneeskrachtige alkalibicarbonaatwater - maar niet in het zoute - dat voornamelijk natriumchloride, bicarbonaat en mineralen bevat en een effectieve behandeling is voor aandoeningen van het bewegingsapparaat, verwondingen en neurologische klachten. Het wellness- en avonturengedeelte is zorgvuldig gescheiden van het familiegedeelte met een gang, zodat bezoekers volledig ongestoord kunnen ontspannen in een van de vier semi-overdekte en overdekte zwembaden.

Verblijf in een van de mooiste wellnesshotels in Hongarije ...

Spirit Hotel Thermal Spa

Dit luxe kuur- en wellnesshotel heeft een eigen geneeskrachtige bron en een spa van ca. 10.000 m² met 22 binnen-, buiten- en avonturenbaden, waarvan vele geneeskrachtige waterbaden (dagelijks waterverversing, 100% vrij van chemische additieven), overdekte zwembaden, lazy river, Kneipp-baden en whirlpools. Er is ook een saunazone met stoombad, roos, bio, infrarood, aroma, stol en Finse sauna, laconium, frigidarium en tropische belevenisdouches. Een goed uitgerust, modern fitnessruimte met cardio-apparatuur, sport- en trainingsprogramma's. Tegen een toeslag: personal trainer, luxe Turkse Hamam en Rasul.

Ook is er een medisch kuuroord (maandag-zondag, 8.00-18.00 uur) met dokter en voedingsdeskundige. Hier worden fitnesscontroles, vitale veldtherapie, modderpakking, elektrotherapie, curatieve massage, zuurstof- en koolzuurbehandelingen, fysiotherapie, darmhydrotherapie, Sensolite (therapie met polariserend licht) aangeboden. De mySPIRIT gezondheidsprogramma's zijn gebaseerd op gezondheidscontroles, zoals meting van de hartslag, zuurstoftoevoer, hormoon- en zuur-base-evenwicht.

Bad Sarvar is een van de mooiste steden in het westen van Hongarije. Omgeven door bossen, heuvels en riviertjes biedt dit kuuroord ook veel historie en cultuur. De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Wenen (130 km).

AANBOD

Verblijf hier met of zonder een kuur. Denk aan een 3-daags verblijf met 2 overnachtingen op basis van half-pension, gebruik wellnessfaciliteitenvanaf € 286 p.p. Of een kuur van een week inclusief behandelingen en medische intake. Vanaf € 1.099 p.p. op basis van half-pension. Meer info/boeken …